Το εργαστήριο

Τα κοσμήματα "emmanuela" είναι πρωτότυπες χειροποίητες δημιουργίες της αργυροχρυσοχόου Εμμανουέλας Αλεβιζοπούλου. Η Εμμανουέλα γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα και από μικρή ηλικία καλλιέργησε την καλλιτεχνική της φύση, ασχολούμενη με τη ζωγραφική και τις κατασκευές.

Έφηβη αντιλήφθηκε ότι μεσα από την κατασκευή κοσμημάτων θα μπορούσε να συνδυάσει τις δημιουργικές ικανότητες της με την αγάπη της για την ομορφιά και την καλαισθησία, υλοποιώντας εντυπωσιακές κατασκευές με χρηστικότητα, διάρκεια και πραγματική αξία. Έτσι αποφάσισε να σπουδάσει την τέχνη του κοσμήματος. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε να δουλεύει ως βοηθός τεχνίτη σε ένα από τα σπουδαιότερα εργαστήρια κατασκευής χειροποίητων ασημένιων κοσμημάτων, όπου δίπλα σε εναν επιτυχημένο τεχνίτη διδάχτηκε τα μυστικά και τις τεχνικές της αργυροχρυσοχοΐας.

Σήμερα, μετά από την τετραετή φοίτησή της στη σχολή και από την εμπειρία 12 χρόνων που απέκτησε ως βοηθός και τεχνίτρια, φιλοδοξεί να δημιουργήσει τη δική της ιστορία επιτυχίας!

Τα κοσμήματα "emmanuela" είναι όλα χειροποίητα. Σκουλαρίκια, βραχιόλια, καρφίτσες, δαχτυλίδια, κολιέ, μενταγιόν, αλλά και στέφανα γάμου, διακοσμητικά για την καράφα και το ποτήρι της τελετής, όπως και για τις μπομπονιέρες. Τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται ως βάση είναι κυρίως το ασήμι, ο μπρούτζος και ο χαλκός. Διακοσμούνται από ημιπολύτιμους λίθους, μαργαριτάρια, κοράλλια, δέρμα, φτερά, πούπουλα, σμάλτο και άλλα φυσικά υλικά. Όταν τα σχέδια και οι συνθήκες κατασκευής το επιτρέπουν, τα ασημένια μέρη επιροδιώνονται ή επιχρυσώνονται με χρυσό 24Κ, ώστε να μη «μαυρίζουν» και να είναι πιο ανθεκτικά στα χτυπήματα και τις στρεβλώσεις. Ακόμη και για τα σκούρα μέρη εφαρμόζεται μαύρη επιροδίωση. Έτσι εκμηδενίζεται η ανάγκη συνεχούς συντήρησης και γυαλίσματος.

To φυσικό κατάστημα "Emmanuela - τέχνη από ασήμι"  βρίσκεται στην Νέα Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης στην οδό Γυμνασίου 15, όπου συστεγάζεται και το εργαστήριο. Εκεί μπορείτε να δείτε από κοντά όλα τα εκθέματα που παρουσιάζονται στο emmanuela.gr και να ενημερωθείτε από τη δημιουργό τους για τον τρόπο κατασκευής τους, τα υλικά και τις τεχνικές. Επίσης μπορείτε να κάνετε ειδικές παραγγελίες για κοσμήματα που η Εμμανουέλα θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε οι ίδιοι!

 

*Η λειτουργία του καταστήματος διέπεται  από την χρήση του ισχύοντος Κώδικα Δεοντολογίας.