Οι αξίες μου

"Στόχος μου είναι να δημιουργώ κοσμήματα που ξεχωρίζουν, σε πρωτότυπα και ιδιαίτερα σχέδια"

Tα κοσμήματα που θα βρείτε στο emmanuela.gr είναι όλα πρωτότυπα και αποκλειστικά σχέδια της Εμμανουέλας Αλεβιζοπούλου. Φωτογραφίζουμε τις αρχικές δημιουργίες, πολλές από τις οποίες δεν παράγονται σε δεύτερα αντίτυπα, αφού για την κατασκευή τους ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκαν φυσικά υλικά, τα οποία δεν είναι πλέον διαθέσιμα με τα σχήματα ή υφές του πρωτοτύπου. Για αυτά που αναπαράγονται επιτυγχάνεται σχετική πιστότητα, αλλά πάλι δεν είναι εφικτό να είναι πανομοιότυπα με τα πρωτότυπα τους.

Έτσι κάθε κόσμημα είναι μοναδικό!

Μπορεί να βασίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο, αλλά αν προσέξει κανείς τις λεπτομέρειες θα δει πολλές διαφορές.

"Φορώντας τα, να μπορούμε να εκφράσουμε μέσα από αυτά τις σκέψεις, τα συναισθήματα μας και να δηλώσουμε την μοναδικότητα μας"

Με την εμπειρία πολλών ετών στην κατασκευή κοσμημάτων, τον πειραματισμό για την εφαρμογή νέων και ιδιαίτερων τεχνικών και την γνώση των ιδιοτήτων και προέλευσης των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται, η Εμμανουέλα έχει καταφέρει να μπορεί να εκφράζεται μέσα από τις δημιουργίες της. Έτσι τα κοσμήματα που φτιάχνει εξωτερικεύουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα της. Όταν τα αντικείμενα που επιλέγουμε να φοράμε ταυτίζονται με τον ψυχισμό μας και έχουν κάτι να «πουν», το ντύσιμο μας ολοκληρώνεται και γίνεται βασικό στοιχείο της προσωπικότητας μας. Το δαχτυλίδι, η καρφίτσα, τα σκουλαρίκια μας, αποκαλύπτουν πράγματα για εμάς, χωρίς εμείς να πούμε τίποτε.

"Πιστεύω πως τα πιο όμορφα πράγματα συνήθως κρύβονται πίσω από την απλότητα. Για αυτό δεν πολυσκέφτομαι πριν ξεκινήσω να σχεδιάζω ένα κόσμημα. Πολλές φορές δεν κάνω καν σχέδιο...πιάνω τα εργαλεία και εμπιστεύομαι το ένστικτό μου"

Είναι παράδοξο, αλλά η έμπνευση για τα πιο επιτυχημένα σχέδια, προκύπτει από αφορμές της καθημερινότητας και από θέματα της φύσης. Στοχεύοντας στην πρωτοτυπία και την απλότητα, τα σχέδια είναι υψηλής καλλιτεχνικής αισθητικής, αλλά ταυτόχρονα οικεία και «ζεστά». Μέσα από την αμεσότητα τους και την εύκολη ταύτιση με αυτά, επιτυγχάνεται το δέσιμο που νοιώθουμε συχνά με κάποια από τα αντικείμενα που φοράμε. Η Εμμανουέλα φτιάχνει κάθε κόσμημα με την ελπίδα ότι κάποιος θα το αγαπήσει. Για αυτό και προσπαθεί να δημιουργεί πιο πολύ με την ψυχή της και λιγότερο με τα χέρια της. Άλλωστε οι μεγαλύτερες καλλιτεχνικές δημιουργίες προκύπτουν από ένα βαθύτερο μέρος του εαυτού, που δεν έχει σχέση με τη σκέψη.

"Προσπαθώ το κόσμημα που φτιάχνω να είναι εύκολο να το αποκτήσεις, ελπίζοντας ότι η αξία του για σένα θα γίνει ανεκτίμητη"

Η Εμμανουέλα δεν πιστεύει ότι τα χειροποίητα κοσμήματα της θα πρέπει να έχουν ακριβές τιμές επειδή, εκ των πραγμάτων, δεν μπορούν να αναπαραχθούν σε μεγάλες ποσότητες. Καθετί που πλάθει ένας άνθρωπος με τα χέρια του είναι μοναδικό και η εκτίμηση της αξίας του είναι πάντα υποκειμενική. Σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι. Για κάποιους είναι αριστούργημα και για κάποιους μια απλή κατασκευή.

Για ένα κόσμημα, αυτό που σίγουρα έχει σημασία είναι να θέλει και να μπορεί κάποιος να το φοράει. Για αυτό και η Εμμανουέλα ορίζει την αξία των δημιουργιών της με ρεαλιστική και ταπεινή προσέγγιση, παρόλο που για αυτήν είναι ανεκτίμητη!

Επιπλέον, το διαδίκτυο και το emmanuela.gr, δίνουν την ευκαιρία στη δημιουργό να απευθυνθεί απ΄ευθείας στους αγοραστές των κοσμημάτων της. Έτσι οι τιμές τους δεν επιβαρύνονται από το εμπορικό κέρδος και παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, προσιτά σε όλους!

"Πολλές φορές, όταν κατασκευάζω αυτό που φαντάστηκα και σχεδίασα αισθάνομαι σαν μικρό παιδί! Το δείχνω σε όλους γύρω μου και χαίρομαι όταν βλέπω στα μάτια τους ότι αυτό που έφτιαξα τους αρέσει. Φτιάχνοντας κοσμήματα που αρέσουν πραγματοποιώ ένα παιδικό μου όνειρο. Η μεγαλύτερη επιβράβευση για μένα, είναι να βλέπω τους ανθρώπους χαρούμενους που φορούν μια δημιουργία μου ή που τη δωρίζουν σε κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο"