Ασήμι: 10 οφέλη ενός από τα πιο πολύτιμα μέταλλα

Ασήμι: 10 οφέλη ενός από τα πιο πολύτιμα μέταλλα | Emmanuela - handcrafted for you®

Το ασήμι είναι γνωστό σε όλους μας ως βασικό υλικό για τη δημιουργία κοσμημάτων, ενώ εμείς στο www.emmanuela.gr το χρησιμοποιούμε σε όλες μας τις δημιουργίες, αφού όλα τα κοσμήματα μας είναι φτιαγμένα από ασήμι 925! Κάτι που ίσως πολλοί από εσάς να μη γνωρίζατε είναι πως το ασήμι χρησιμοποιείται και ως φυσικό απολυμαντικό εδώ και χιλιάδες χρόνια.

 

"Μια φυσική ενίσχυση του ανοσοποιητικού"

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα αποτελείται από αντισώματα, λευκά αιμοσφαίρια και άλλες χημικές ουσίες και πρωτεΐνες που ρόλος τους είναι να καταπολεμούν ξένες ουσίες όπως βακτηρίδια, μολύνσεις και ιούς που αναγνωρίζουν ως άγνωστες και απειλή για τη γενική υγεία του σώματος. Το ανοσοποιητικό σύστημα εργάζεται αδιάκοπα για να εμποδίσει αυτά τα μικρόβια από το να εισέλθουν στο σώμα, να αναπτυχθούν και να προκαλέσουν ασθένειες.

 

Ένας φυσικός τρόπος καταπολέμησης των ασθενειών

Το ασημί ως ένα φυσικό ορυκτό μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς. Η έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση ασημιού καθημερινά είναι τόσο ασφαλής όσο και αποτελεσματική για την τόνωση και διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Top 10 οφέλη και χρήσεις του αργύρου

 

  1. Καταστρέφει τα βακτήρια στο σώμα: Το ασήμι έχει την εκπληκτική ικανότητα να καταστρέφει τους ανθεκτικούς στα αντιβιοτικά παθογόνους μικροοργανισμούς. Ενώ σύμφωνα με μελέτη του τμήματος Ιατρικής τους UCLA στη δεκαετία του 1980, το ασήμι μπορεί να σκοτώσει πάνω από 650 βακτήρια, μύκητες, παράσιτα και μύκητες που έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν ασθένειες, χωρίς γνωστές παρενέργειες.

 

  1. Το ασήμι θεραπεύει τις πληγές του δέρματος: Ο Robert O. Becker, MD, χειρούργος που εργάστηκε στο Syracuse Medical University, έκανε μια καταπληκτική ανακάλυψη βάζοντας ιόντα αργύρου απευθείας σε ανοιχτά μολυσμένα τραύματα. Διαπίστωσε ότι όχι μόνο το ασήμι σκότωσε αποτελεσματικά τους μολυσματικούς μικροοργανισμούς που ήταν υπεύθυνοι για την ασθένεια, αλλά επίσης προκάλεσε αξιοσημείωτη και αρκετά απροσδόκητη εκ νέου ανάπτυξη ανθρώπινου ιστού και οστού στο σημείο της λοίμωξης. Επιπλέον, το ασημί βοηθά στην επούλωση άλλων δερματικών παθήσεων όπως η ψωρίαση και το έκζεμα.

 

 

  1. Το ασήμι προστατεύει από ιούς: Ο Martin Hum, από το Institute for Optimum Nutrition, αναφέρει το ασήμι ως μία από τις πιο σημαντικές φυσικές θεραπείες για να σταματήσει τους ιούς. Το κολλοειδές ασήμι που χρησιμοποιείται στα σύγχρονα συμπληρώματα είναι ένα εναιώρημα καθαρού μεταλλικού αργύρου με νερό. Θεωρείται ότι λειτουργεί με παρεμβολή στα ένζυμα που επιτρέπουν στους ιούς, τα βακτηρίδια και τους μύκητες να χρησιμοποιούν οξυγόνο. Με άλλα λόγια, τα ασφυκτιά και τα σκοτώνει.

 

  1. Το ασήμι έχει αντιφλεγμονώδη δράση: Η παραγωγή καθαρού ασημιού άνοιξε νέες οδούς, για τις πιθανές χρήσεις αυτού του πολύτιμου μετάλλου. Η Αμερικανική Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, έχει δηλώσει ότι τα νανοκρυσταλλικά διαλύματα που προέρχονται από τον άργυρο, φαίνεται να έχουν αντιφλεγμονώδεις - θεραπευτικές ιδιότητες.

 

  1. Αντιμετωπίζει τις ρινικές λοιμώξεις και την αλλεργία: Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Διεθνές Φόρουμ Αλλεργίας και Ρινολογίας το 2015 λέει ότι το ασήμι μπορεί να βοηθήσει τις λοιμώξεις του ρινικού κόλπου. Μελέτες επίσης διαπίστωσαν ότι οι κρυμμένες λοιμώξεις από παθογόνους μικροοργανισμούς θα μπορούσαν να είναι αιτία αναπνευστικής φλεγμονής που σχετίζεται με κοινές αλλεργίες και άσθμα. Το ασήμι καταστρέφει τις μολύνσεις από το Pseudomonas aeruginosa, που μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο οι πάσχοντες από αλλεργία έχουν άριστα αποτελέσματα από τη χρήση αργύρου.

 

  1. Αντιμετωπίζει και αποτρέπει το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη: Οι μικρές ποσότητες που λαμβάνονται καθημερινά μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να βοηθήσουν στην πρόληψη κρυολογήματος και γρίπης. Το 2011, το NIH ανέλαβε 100 παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών που υπέφεραν από κρύωμα και ρινική συμφόρηση και τα χώρισε σε δύο ομάδες. η πρώτη ομάδα υποβλήθηκε σε θεραπεία με διάλυμα αργύρου και βήτα γλυκάνης και η δεύτερη ομάδα με αλατούχο διάλυμα. Παρόλο που και οι δύο ομάδες επωφελήθηκαν από τη θεραπεία, το 90% των ανθρώπων στην ομάδα του αργύρου ιάθηκε πλήρως.

 

  1. Αντιμετωπίζει και καταπολεμά την βρογχίτιδα και την πνευμονία: Το ασήμι είναι ένα αξιόλογο μέταλλο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της βρογχίτιδας και της πνευμονίας.

 

  1. Καθαρίζει το νερό: Χρησιμοποιώντας δύο κουταλιές της σούπας ασήμι με ισχύ πάνω από 30 ppm μπορεί να καθαριστεί ένα γαλόνι νερού, σύμφωνα με μελέτες του UCLA.

 

  1. MRSA: Οι στατιστικές δείχνουν ότι περισσότεροι θάνατοι προκαλούνται από μολύνσεις από το MRSA παρά από τον ιό του AIDS. Πρόσφατες κλινικές μελέτες δείχνουν ότι το ασήμι καταστρέφει το παθογόνο MRSA γρήγορα και αποτελεσματικά, σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο φάρμακο καταπολέμησης της λοίμωξης.

 

  1. Το ασήμι είναι καλύτερο από ένα αντιβιοτικό: Όταν ένα άτομο χρησιμοποιεί πάρα πολλά αντιβιοτικά κατά τη διάρκεια ενός χρόνου, μπορεί να αποκτήσει αντοχή σε αυτά. Το ασήμι δεν δημιουργεί αντίσταση ή ανοσία στους οργανισμούς που σκοτώνονται από αυτό. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν πρόσφατα ότι περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα στις Η.Π.Α. υποφέρουν από ασθένειες κάθε χρόνο ως αποτέλεσμα μολύνσεων που είναι ανθεκτικών σε αντιβιοτικά ενώ 23.000 πεθαίνουν από αυτές τις λοιμώξεις.

 

Iστορικό γεγονός: To ασήμι χρησιμοποιούνταν ως απολυμαντικό για πολλά χρόνια από τους αρχαίους Έλληνες. Οι ναυτικοί τοποθετούσαν ασημένια νομίσματα σε βάζα με διάφορα προϊόντα, για να διατηρηθούν στα μεγάλα θαλασσινά ταξίδια.

 

Σημαντικό: Όσοι αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν τον κολλοειδή άργυρο πρέπει να είναι προσεκτικοί και να τον χρησιμοποιούν μόνο για το χρονικό διάστημα που ο γιατρός τους τους έχει συστήσει και όχι να καταναλώνουν καθημερινά μεγάλες δόσεις αυτοβούλως.


Γράψε ένα σχόλιο

Έχε υπ΄όψιν ότι τα σχόλια εγκρίνονται, πριν δημοσιευθούν