10 τρόποι για να ταιριάξεις το outfit σου με τα σωστά κοσμήματα

10 τρόποι για να ταιριάξεις το outfit σου με τα σωστά κοσμήματα | Emmanuela - handcrafted for you®

Το μυστικό του styling, όσο απλό ή εντυπωσιακό και αν είναι βρίσκεται σχεδόν πάντα στο συνδυασμό των σωστών ρούχων με το σωστό κόσμημα!

Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες περνούν κατά μέσο όρο 90 λεπτά την εβδομάδα στις ντουλάπες τους επιλέγοντας τι να φορέσουν και εφόσον το κόσμημα είναι βασικό στοιχείο του συνόλου, γιατί η διαδικασία να μην περιλαμβάνει και τη σωστή διαλογή κοσμημάτων;

Έχεις διαλέξει το outfit σου όμως δεν μπορείς με τίποτα να συνδυάσεις το σωστό κόσμημα; Μην ανησυχείς σου έχουμε τη λύση. Η σωστή επιλογή κοσμήματος μπορεί να συνοδέψει ιδανικά το look σου αλλά μπορεί και να το υπονομεύσει, όλα εξαρτώνται από τη δική σου διάθεση για styling.

1. Τα κοσμήματα διαφέρουν ανάλογα με την περίσταση

Τα κρεμαστά βραχιόλια δεν λειτουργούν τόσο καλά όταν πληκτρολογείς σε πληκτρολόγιο, για αυτό αν το ντύσιμο σου είναι «work outfit» και η δουλειά σου περιλαμβάνει αρκετή ώρα στον υπολογιστή, ίσως θελήσεις να παραλείψεις τα μεγάλα και κρεμαστά βραχιόλια.

Επίσης, η επιλογή κοσμημάτων για έναν Σαββατιάτικο καφέ σίγουρα δε θα είναι η ίδια με την επιλογή κοσμήματος για μια νύχτα ξέφρενου clubbing.

2. Πολύχρωμα σχέδια και απλά κοσμήματα πάνε παρέα!

Τα έντονα και περίτεχνα κοσμήματα μπορούν να κλέψουν την παράσταση από το υπόλοιπο look σου. Επίλεξε πιο απλά κοσμήματα όταν το ντύσιμο σου είναι πιο «έξτρα», όπως απλές αλυσίδες, και μίνιμαλ κρίκους, όπως τα Σκουλαρίκια με κρυφούς κρίκους της emmanuela.

3. Τα μεγαλύτερα σκουλαρίκια τονίζουν το πρόσωπο

Το φόρεμα σου μπορεί να είναι το σωστό, αλλά αν σκοπεύεις να κάνεις το πρόσωπό σου να ξεχωρίζει επίλεξε ένα φανταχτερό ζευγάρι σκουλαρίκια. Τα «statement» σκουλαρίκια πλαισιώνουν το πρόσωπο σου και αναδεικνύουν την δική σου λάμψη!

Φυσικά πρέπει να λάβεις υπόψη το σχήμα του προσώπου σου και ποιο ζευγάρι θα αναδείξει καλύτερα τις ιδιαιτερότητες σου, αυτές που σε κάνουν τόσο όμορφη, πχ οι κυρίες με πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς μπορεί να προτιμήσουν κρεμαστά σκουλαρίκια ενώ κυρίες με οβάλ πρόσωπα πρέπει να εξετάσουν τα καρφωτά και τα τριγωνικά σκουλαρίκια για να αναδείξουν τα ζυγωματικά τους.

4. Κοσμήματα ανάλογα με τον τόνο του δέρματος

Τα κοσμήματα δεν πρέπει να ταιριάζουν μόνο με το ντύσιμο σου... Οι γυναίκες που γνωρίζουν από styling ξέρουν καλά πως τα κοσμήματα τους πρέπει να κολακεύουν τον τόνο του δέρματος τους.

Το ασήμι είναι ένα τυπικό μέταλλο που φωτίζει περισσότερο τους ανοιχτούς-φυσικούς τόνους, ενώ ο χρυσός ταιριάζει ιδιαίτερα με τα σκούρα μαλλιά και το πιο μπρονζέ δέρμα. Οι πιο ανοιχτοί τόνοι δέρματος ταιριάζουν καλά με πολύτιμους λίθους, όπως κόκκινο, μοβ και μπλε αλλά και ο λευκόχρυσος είναι μια εξαιρετική επιλογή μετάλλου για πιο ανοιχτό μπεζ τόνους δέρματος. Οι ζεστές αποχρώσεις του δέρματος συνδυάζονται όμορφα με κίτρινο, πορτοκαλί και πράσινους πολύτιμους λίθους. Στο Emmanuela - handcrafted for you, θα βρεις κοσμήματα σε διάφορους χρωματικούς τόνους από ασήμι 925, όπως επιχρυσωμένα, ροζ χρυσό, οξειδωμένο, μπρούντζο ή χαλκό.

5. Πιο «θερμά» χρώματα σε κοσμήματα ταιριάζουν με πιο «ψυχρούς» τόνους στα ρούχα

Τα ρουμπίνια και τα κεχριμπαρένια πετράδια κάνουν μια… δήλωση από μόνα τους, είναι «statement κοσμήματα». Αυτά τα χρώματα είναι φλογερά, έντονα και φαίνονται υπέροχα σε μαύρο και άσπρο. Οι ζεστοί πολύτιμοι λίθοι συνδυάζονται επίσης όμορφα με απλό μπλε ή μοβ υλικό. Για παράδειγμα, ένα σετ ρουμπινιών πάνω από μια μπλε εσάρπα ολοκληρώνει την εμφάνιση σου ιδανικά.

6. Πιο «ψυχρά» χρώματα σε κοσμήματα ταιριάζουν με πιο «θερμούς» τόνους στα ρούχα

Υπάρχει μια επιστήμη πίσω από τα χρώματα της μόδας. Πολλοί στυλίστες αναφέρονται στον χρωματικό τροχό για έμπνευση και επιλέγουν τα outfits τους από αυτόν.

Ο χρωματικός τροχός μας λέει ότι οι ζεστές και δροσερές αποχρώσεις αναμιγνύονται με διάφορους τρόπους, για παράδειγμα πολύτιμοι λίθοι σε βαθύ πράσινο και σκούρο μπλε χρώμα ταιριάζουν ιδανικά με ένα κίτρινο ή πορτοκαλί φόρεμα.

Η επίτευξη ισορροπίας μεταξύ «κρύων» και «ζεστών» χρωμάτων είναι βασικά η επιτομή του styling! Προσπάθησε να συντονίσεις τα κοσμήματα και τα ρούχα σου για να είσαι μια σωστή fashionista.

7. Το διαμάντι είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας (και όχι μόνο!)

Δεν είναι νέο, όλοι ξέρουμε ότι τα διαμάντια αποτελούν αγαπημένο κόσμημα γυναικών και ανδρών από τότε που ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά πριν από χιλιάδες χρόνια.

Υπάρχει ένας καλός λόγος που ήταν και είναι τόσο δημοφιλείς αυτοί οι πολύτιμοι λίθοι: τα διαμάντια πηγαίνει με τα πάντα!

Δεν είσαι σίγουρη πώς να συντονίσεις τα κοσμήματα σου με το outfit; Επίλεξε ένα ζευγάρι διαμαντιών! Το κλασικό λευκό διαμάντι λειτουργεί ως πρίσμα κάτω από το φως, επιδεικνύοντας όλα τα χρώματα που αποτελούν τη σύνθεσή του.

8. Λευκά μαργαριτάρια και ρούχα σε τόνους της θάλασσας

Τα μαργαριτάρια συμπληρώνουν ιδανικά τα χρώματα που είναι στην θαλάσσια παλέτα, από το γαλάζιο μέχρι το βαθύ μπλε, το navy blue και το τιρκουάζ, πως να το κάνουμε οι πέρλες συνδυάζονται καλύτερα με τις αποχρώσεις του ωκεανού!

9. Χρυσό, Μαύρο και Λευκό

Φρόντισε να ταιριάξεις τα κοσμήματα που είναι έντονα μαύρα ή χρυσά, με απλά και κλασσικά look, όπως το κλασσικό μαύρο φόρεμα ή μια λευκή παντελόνα με λευκό τοπ.

10. Συνδύασε τα καλοκαιρινά και ανοιξιάτικα σύνολα με κοσμήματα σε πιο ψυχρά χρώματα

Η φρεσκάδα των ρούχων της άνοιξης και του καλοκαιριού αναδεικνύεται υπέροχα με δροσερά, φυσικά χρώματα στα κοσμήματα. Δοκίμασε πολύτιμους λίθους όπως μπλε τοπάζι ή πράσινο περίδοτο έναντι μαλακών και ουδέτερων υφασμάτων ή μοτίβων.

Τα κοσμήματα είναι το Νο1 αξεσουάρ!

Σίγουρα απαιτούνται πολλές γνώσεις styling για να ταιριάζεις τα κοσμήματα με τα ρούχα σαν μια έμπειρη στυλίστρια, όμως τουλάχιστον έχεις κάνει την αρχή.

Οι παραπάνω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τελειοποιήσεις την εμφάνισή σου και να κλέψεις τις εντυπώσεις με κάποιο ντύσιμο σου.

Εάν χρειάζεσαι μοναδικά ασημένια κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλια και δαχτυλίδια δες την συλλογή της Emmanuela! Περιηγήσου στο www.emmanuela.gr και βρες το τέλειο κόσμημα αξεσουάρ για το outfit που θέλεις.

Μην ξεχνάς, τα σωστά αξεσουάρ μπορούν να απογειώσουν κάθε look με εντυπωσιακά αποτελέσματα και ο βασικός κανόνας είναι ένας: μην φορτώνεις το ντύσιμο σου με περιττά στοιχεία, καθώς τα πιο minimal κοσμήματα είναι αυτά που θα κάνουν τα ρούχα σου να ξεχωρίζουν.


Γράψε ένα σχόλιο

Έχε υπ΄όψιν ότι τα σχόλια εγκρίνονται, πριν δημοσιευθούν